contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

DSC_5962.JPG

Vad hände sen?

Tyska i praktiken erbjuder goda jobbutsikter och en möjlighet att utvecklas som person. Här kan du läsa mer om vad tidigare kursdeltagare gör idag.

Anna Pehrsson, praktikplats IKEA Düsseldorf:

"Mitt deltagande i kursen har verkligen inneburit otroliga möjligheter för mig. Under studietiden har jag haft mycket användning av min tyska; jag fick sommarjobb på bland annat en tysk kundtjänst och som internationell koordinator. Nu är jag snart klar med min kandidat och kommer att flytta tillbaka till Tyskland och göra praktik på Adidas. Praktikplatsen hade jag nog aldrig sökt, än mindre fått, om jag inte hade gått Tyska i praktiken. Nu fem år senare är även några av mina närmsta vänner personer som jag träffade i Düsseldorf."

 

Charlotte Renström, praktikplats Düsseldorf Marketing & Tourismus:

"Jag är så otroligt tacksam för min tid på turistinformationen. Tack vare att praktikplatsen var så kommunikativ kröp man verkligen ur sitt skal och blev både trygg och självständig i språket. Tiden på DMT tar jag fortfarande upp som en viktig merit på arbetsintervjuer i både Tyskland och Sverige, och det går alltid hem. Efter kursen har jag både studerat tyska på högskolenivå i Berlin och jobbat där i butik samt med översättning från tyska till svenska."

 

Carl Johan Björkwall, Poolia Deutschland:

"Efter min tid i Düsseldorf började jag praktisera på Tysk-Svenska Handelskammaren i Stockholm, vilket sedan ledde till att jag fick anställning där. De kunskaper i tyska och den erfarenhet jag hade fått från praktikplatsen i Düsseldorf hjälpte mig mig väldigt mycket när jag började på Handelskammaren och var avgörande för att jag kunde komma in i mitt arbete där så pass bra och verkligen känna mig trygg i att arbeta på tyska. Tyska i praktiken är väldigt utvecklande och ger en mycket nyttig erfarenhet för framtiden. I mitt fall bidrog också kursen i stor grad till att jag sedermera fick ett jobb. Jag kan varmt rekommendera alla att läsa kursen.”

 

Kajsa Trenck, praktikplats IKEA Düsseldorf: 

"Om man vill jobba internationellt är praktisk arbetserfarenhet under studietiden nödvändig, något som tyvärr är väldigt ovanligt i Sverige. Därför ansökte jag till Internationella Skolorna Düsseldorfs praktikprogram. I Düsseldorf gjorde jag praktik på marknadsavdelningen i ett IKEA-varuhus. På en konferens träffade jag chefen för IKEA Tysklands marknadsavdelning som avslöjade att de behövde en ny junior projektledare på IKEAs huvudkontor. Jag fick jobbet och hade en väldigt lärorik och spännande tid på IKEA. Nu arbetar jag som Account Manager på Media Markt och Saturns marknadsföringsagentur i München och är ansvarig för Media Markt Sverige. Utan Internationella Skolorna Düsseldorf hade jag inte kommit dit jag är idag."

 

Sofie Nyman, praktikplats Düsseldorf Marketing & Tourismus:

"Praktiken på DMT var en väldigt berikande erfarenhet, där jag fick stor användning av den tyska jag hade med mig från gymnasiet. Mina vardagliga sysslor bestod av att guida turister genom Düsseldorf, sälja biljetter till olika kulturevenemang och ta emot souvenir-beställningar. Arbetet var så roligt med trevliga arbetskamrater och kunder att jag frågade om jag fick stanna längre. Det fick jag! Under min projektanställning på fem månader efter kursen fick jag också ta större ansvar som att förbereda beställningar, boka hotell och ta emot samtal. Mitt år i Düsseldorf är definitivt ett av mina bästa hittills!" 

 

Olof Didner, praktikplats DLR:

Tack för en kanontid i Tyskland! Jag åkte på kursen direkt efter gymnasiet och gjorde praktiken på Tyska flyg- och rymdcentret DLR. Där fick jag en inblick i ingenjörsyrket, och året efter började jag läsa maskinteknik i Stockholm. Nu är jag på utbyte på Technische Universität München i ett år. Alla mina kurser är på tyska, så jag är glad att jag redan har bott i Tyskland och att min tyska blev så mycket bättre under tiden i Düsseldorf, för annars hade det nog varit svårt att hänga med. Tyska i praktiken rekommenderas varmt!

 

Nils Norén, praktikplats IKEA Distribution Services: 

"Tyska i praktiken var en perfekt kurs för mig efter min kandidatexamen, eftersom jag fick en riktigt bra praktikplats och möjlighet att ta upp tyskakunskaperna från gymnasiet. Praktiken i Dortmund och tiden i Düsseldorf gav min många erfarenheter och minnen, såväl professionella och personliga, som jag alltid kommer minnas som en fantastisk tid! Jag var fast övertygad om att jag ville jobba i Tyskland och valde att också läsa högskolekursen Tyska 1 i Tyskland. Efter kursen i Köln fick jag ett jobberbjudande på Schenker i München där jag nu jobbat i över ett år. Min yrkesväg hittills har till helt och hållet byggts på att jag valde att läsa praktikkursen i Düsseldorf för två år sedan. Utan den och Internationella Skolorna Düsseldorfs hjälp med att hitta den perfekta platsen åt mig hade jag aldrig varit där jag nu är!"

 

Erik Karlsson, praktikplats IKEA Köln:  

"Tänkte sända stora tack till er. Min tid hos er har varit det bästa som hänt mig. Jag växte så otroligt mycket som människa. Nu har jag snart gått en månad på juristprogrammet i Lund, dessutom har jag tack vare den kanonbra praktik jag fick på IKEA i Köln fått ett jobb på IKEA Malmö där jag trivs mycket bra. Jag kan verkligen rekommendera kursen, då det är en så otroligt bra möjlighet att utvecklas och lära sig ett nytt språk."

 

Fanny Brisegård, praktikplats JWT: 

"Att göra praktik på JWT var lite av en dröm, eftersom jag alltid velat arbeta på en reklambyrå. Jag trivdes jättebra med kursen och praktiken och lärde känna massor av härliga människor. Efter kursen fick jag jobb på den avdelningen jag praktiserat på. Utan kursen Tyska i praktiken hade jag inte alls haft samma förutsättningar och möjlighet till detta - vägen till att uppfylla min karriärdröm hade varit mycket längre!" 

 

Mats Lindgren, praktikplats Nordis - Agentur für Kommunikation: 

"Praktiken på en kommunikationsbyrå passade mig jättebra, eftersom jag ville utveckla mitt skrivande. Byrån erbjöd flera spännande arbetsuppgifter inom olika områden och det fanns stora möjligheter att påverka arbetet. Efter terminen fick jag fast anställning här på Nordis och har kursen att tacka för mycket." 

 

Jonas Karlsson, praktikplats Dresdner Bank: 

"Jag fick efter kursen en traineetjänst på Bombardier Transportation (Global Graduate Programme). Det är 3 x 6 månaders placeringar i olika länder, mitt första land blev Sverige, nummer två Tyskland (Berlin) och det tredje blir troligtvis Asien eller Nordamerika. Bombardier är ett väldigt internationellt företag. Huvudkontoret ligger i Berlin, men tillverkning och högteknologisk utveckling ligger också i Sverige. Att prata tyska gör därför det mycket lättare att koordinera projekt mellan siterna. Under rekryteringsprocessen var jag tvungen att demonstrera mina tyskkunskaper för att komma vidare. Utan att ha gått er kurs hade jag aldrig fått det här jobbet, så ett tack är väl på sin plats!" 

 

Jonna Eklund, praktikplats IKEA Köln: 

"Kursen var perfekt för mig på alla sätt. Efter den inledande tyskundervisningen i Düsseldorf gjorde jag min praktik på IKEA i Köln och fick därmed lära känna två fina städer. Jag träffade en massa trevliga människor och hade hur kul som helst under hela halvåret, samtidigt som många nya möjligheter öppnades. Hemma i Sverige fick jag jobb på IKEA direkt och nu är jag nyinflyttad i Berlin, där jag även fått jobb på IKEA. Här har jag stor nytta av all tyska jag lärde mig under Tyska i praktiken." 

 

 Christer Ajaxson, praktikplats Rheinische Post: 

"Efter kursen började jag som praktikant på researrangören TravelTrex i Köln. Jag fick snabbt en inblick i de olika delarna av företaget och blev efter praktikperioden erbjuden jobb. Jag ser det här långsiktigt och deltagande i kursen underlättade för mig att komma in i språket och samhället. Nu lever jag mitt liv här - i en av världens bästa städer om man är intresserad av musik." 

 

Anja Bergman, praktikplats Düsseldorf Marketing & Tourismus: 

"Jag har sökt jobb efter kursen och fått napp på tre av dem. På Vasamuséet kommer jag att jobba deltid i vår och sommar. Under samma period blev jag även erbjuden att bli guide för Baltic Gateway, med uppgift att guida tyska grupper som kommer med kryssningsbåtarna till Stockholm. Min andra arbetsintervju hade jag på tyska och det gick mycket bra. Även om jag fick jobbet valde jag att istället börja som pedagog på företaget My Academy, det ska bli spännande att själv lära ut tyska. Tyskan som jag lärt mig i Düsseldorf har varit grunden för nästan alla mina ansökningar och jag är glad att jag kommer att få upprätthålla den framöver." 

 

Helena Sörensson, praktikplats Lehnkering: 

"Efter Tyska i praktiken valde jag att förlänga mitt studieuppehåll från studierna i industriell ekonomi. Nu jobbar jag på ett logistikföretag som heter DVS. Detta jobb fick jag mycket tack vare min praktik på Lehnkering, så jag är otroligt nöjd!" 

 

Christian Bojesson, praktikplats Gagfah: 

"Under min praktik på fastighetsföretaget Gagfah i Essen kunde jag prova på flera olika avdelningar och fick gott om nyttiga erfarenheter. Efter att ha avslutat min ekonomutbildning fick jag jobb på EF i Luzern i Schweiz, där jag bor nu. I jobbannonsen påpekades det att utlandserfarenhet var en stor merit och jag hade aldrig kommit till intervju utan min tid i Tyskland. På anställningsintervjuerna fick jag berätta mycket om vad jag gjort och lärt mig där. Förutom att kursen öppnade många dörrar för framtiden träffade jag många goda vänner, samt var med om upplevelser som gav mig fina minnen för livet." 

 

Cecilia Nilsson, praktikplats Messe Düsseldorf: 

"Jag antog erbjudandet om att stanna några månader längre på min praktikplats efter kursens slut. Därefter fick min tyske pojkvän jobb i Nürnberg. Eftersom jag redan samlat arbetslivserfarenheter inom mässvärlden så fanns det ju lite i baktanken när jag flyttade till Nürnberg, att jag kunde söka jobb på den mässan som finns där. Sagt och gjort, efter en kortare tid blev jag genom ett rekryteringsföretag inbjuden till intervju på Nürnberg Messe och så småningom även anställd som teamassistent i ett projektteam för en av Europas ledande förpackningsmässor. Mitt val att gå genom Internationella Skolorna Düsseldorf för att komma in på den tyska arbetsmarknaden ångrar jag inte en sekund." 

 

Maria Musasoglu, praktikplats RAG: 

"En liten uppdatering för min del. Jag jobbar idag som projekledare på ett företag i Stockholm som sysslar med konferenser inom energifrågor i Europa. Min tyska har verkligen kommit till använding inom jobbet eftersom vi är aktiva ute i Europa, vilket känns jättebra." 

 

Kursdeltagare 2007, praktikplats Ogilvy & Mather: 

"Jag jobbar numera som Pre-Sales Manager för ett Telecomföretag i München. Hade det inte varit för Internationella Skolorna så hade jag nog inte bott i München idag. Det var Internationella Skolorna som gav mig den där lilla extra motivationen, att både förbättra mina tyskkunskaper samt suget efter att verkligen lära känna Tyskland. Just i tider som dessa när det är svårt att etablera sig på arbetsmarknaden kan praktisk erfarenhet spela roll och ha en avgörande betydelse. Under mina intervjuer i Tyskland sågs det som väldigt positivt med mina praktiska inslag från en tysk marknadsföringsbyrå. Ännu en gång, ett stort tack!" 

 

Emil Engström, praktikplats DLR: 

"Efter tiden i Düsseldorf skrev jag mitt exjobb baserat på det arbete jag gjorde som praktikant på DLR. Under denna tid hade jag kontakt med företag i både München och Düsseldorf angående anställning när utbildningen var klar, så kursen öppnar otvivelaktigt gott om dörrar... Jag hamnade till sist som utvecklingsingenjör i Zürich på Alstom, ett stort företag i energibranschen." 

 

Kristin Karlberg, praktikplats IKEA Düsseldorf: 

"Efter en helt otrolig vår i Düsseldorf, då jag lärt känna många trevliga människor och fastnat för staden beslöt jag mig för att stanna. Jag fick jobb på ett café och jobbade där i ett halvår. Nu är jag hemkommen till Sverige och har börjat plugga ekonomi. Jag är väldigt glad att jag tog steget och åkte ner till Tyskland - det har varit väldigt lärorikt och min tyska har förbättrats väsentligt. Jag växte mycket som person av att bo utomlands och kan verkligen rekommendera kursen till alla som vill göra något liknande." 

 

Jonas Andersson, praktikplats Wirtschaftsförderungsamt: 

"Idag arbetar jag i Berlin med att främja svensk export till Tyskland. Vad jag har tagit med mig från min tid i Düsseldorf är förutom goda vänner och häftiga upplevelser, en djupare förståelse för tyskt arbetsklimat och det tyska språket. Framförallt att jag hade varit i Tyskland och hade gjort praktik i landet gjorde att jag stack ut från andra sökande till det jobb som jag har idag. Självklart är det rekommenderat att även studera i Tyskland, men för mig så var det den specifika kunskapen om arbetsstrukturerna och arbetsmetodik som gjorde att jag hade en fördel gentemot övriga sökande. Jag rekommenderar alla att ta chansen att göra praktik i Tyskland, jag tror att praktiken gav mig mycket mer än om jag hade gjort en Erasmus-termin. Fördelen ligger i att man tvingas prata tyska och tvingas uppleva allt det underbara och ibland svåra som Tyskland är." 

 

Hedvig Strandberg, praktikplats Kyocera: 

"Jag träffade mitt livs kärlek under språkkursen och blev kvar i Tyskland. Först bodde jag i Mülheim an der Ruhr och sedan fyra månader i Mönchengladbach, och nu är jag tillbaka i Mülheim. Jag jobbar på E.ON Ruhrgas i Essen med den svenska och danska marknaden och trivs jättebra där." 

 

Marcus Nybom, praktikplats Lauritz.com: 

"Bara veckor efter hemkomsten från Düsseldorf, full av arbetslivsfarenhet och med en tyska som hade blivit betydligt bättre, sökte jag arbete vid den Tysk-Svenska Handelskammaren i Stockholm och fick tjänsten. Jag är övertygad om att min tid hos Internationella Skolorna Düsseldorf samt praktiken var en avgörande erfarenhet för att få anställningen, då jag inte bara förbättrat min tyska utan också samlat erfarenhet om den tyska affärskulturen. För dem som i framtiden vill arbeta med tysktalande länder eller få en inblick i den tyska affärskulturen kan jag starkt rekommendera Internationella Skolorna Düsseldorf!" 

 

Daniel Carl, praktikplats IKEA Düsseldorf:  

"Efter att ha läst nybörjarkursen i Düsseldorf kom jag tillbaka för att läsa Tyska i praktiken. Två månader innan kursens slut fick jag jobb som truckförare på IKEA:s lager. Jag kan helt ärligt säga att flytten till Tyskland är det bästa jag har gjort i mitt liv. Jag har en fin lägenhet som jag delar med min flickvän (som också gått kurserna), en säker inkomst och ett jättebra liv i Tyskland som utan tvekan är det bästa landet i Europa!