contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

straße Neliz.jpg

Utvärderingar Tyska i Tyskland med praktik

studenter berättar OM PRAKTIKEN

Läs om Hanna Holmstrand på sjukhuset "HELIOS Klinikum" och Maria Hallberg på "DLR - Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt" >>

Läs om Johanna Wretman på turistinformationen "Düsseldorf Marketing & Tourismus" och Karl Johan Klang på "DLR" >>

Johanna Wretman på turistinformationen i Düsseldorf.

Johanna Wretman på turistinformationen i Düsseldorf.

OM KURSEN

"Kursen har varit jättebra och väldigt intressant. Det känns som att jag har lärt mig väldigt mycket."

"Undervisningen behandlade i sin helhet affärstyska, realia, översättning och skriftlig kommunikation. Det är mycket praktiska och användbara områden för att förstå det tyska samhället och att kunna ta sig vidare, antingen det handlar om företagskontakt med Tyskland från Sverige eller en karriär i Tyskland."

"Kursen som helhet får högsta betyg! Upplägget har varit bra och jag är jättenöjd."

 

OM LÄRARNA

"Alla lärarna var väldigt engagerade, pedagogiska och lätta att prata med."

"Lärarna har varit jättebra; de har gjort momenten de undervisade i lättförståeliga, intressanta och roliga."

"Alla lärare har verkligen varit jättebra. Bättre kunde man inte önska sig."

 

OM PRAKTIKEN

"Det är en fördel att få inblick i en stor tysk koncern, speciellt eftersom det är relativt svårt att lyckas få en praktikplats genom att söka själv. Tack vare klasskamraterna får man varje vecka utbyte av och ytterligare inblick i andra praktikplatser. Man kan på så sätt jämföra vilka likheter eller skillnader det finns gällande arbetsklimat och arbetsuppgifter, dels mellan arbetsplatserna och dels jämfört med Sverige."

"Praktikplatsen var bra organiserad! Eftersom Internationella Skolorna Düsseldorf har så lång erfarenhet av praktikplatser så fick vi mycket bra rådgivning och hjälp."

"Det är så lärorikt att bli satt på en tysk arbetsplats och lära sig allting som till en början är läskigt och främmande. Att känna att man klarar det är väldigt givande och spännande. Praktiken har varit ett otroligt lyft för min muntliga tyska - jag har gått från att osäkert ha stapplat mig fram till att tala, kanske ännu inte felfritt, men helt obehindrat!"

 

övrigt

"Att läsa i Tyskland har oerhört många fördelar; förutom att man fångar upp mer av språket ger det dig erfarenheter från det tyska vardagslivet och erbjuder många berikande och roliga upplevelser."

"I sin helhet är terminen ett bra tillfälle att upptäcka västra Tyskland, där många intressanta och historiska städer som Köln, Bonn och Düsseldorf ligger nära varandra. Söder om Bonn börjar vindistrikten och en tur dit är alltid en nöjsam upplevelse."

"Det bästa med Düsseldorf är att alla människor är så trevliga och att det finns ett sånt stort utbud av i princip allt! Och att kulturella evanemang ofta är billiga för studenter. Staden är vacker, och det är otroligt lätt att ta sig runt med lokaltrafiken, oavsett vilken tid på dygnet."