contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Nybörjargruppen14.JPG

Utvärderingar Tyska för nybörjare

”VI LÄR OSS VERKLIGEN TYSKA”

”Jag studerar juridik i Uppsala och vill i framtiden jobba inom EU. Då är det en stor fördel att kunna tyska, därför valde jag att söka till Tyska för nybörjare.

Jag ska inte ljuga, den första veckan var inte lätt. Jag kom till ett land där jag inte kunde ett ord av språket och mentaliteten var även den annorlunda, både jämfört med Frankrike och med Sverige. Nu efter två veckor trivs jag här. Jag kan tillräckligt med tyska för att kunna beställa mat och handla i affärer. Jag tror att det till stor del har att göra med lärarna bara pratar tyska under lektionerna och på det viset blir undervisningen dubbelt så effektiv än annars. Undervisning på ett helt nytt språk var lite svårt i början, men med hjälp av ett lexikon förstår du ändå det mesta och det viktigaste. Lärarna är dessutom vana vid nybörjare och upprepar gärna frågan eller det som precis har sagts. 

Jag vet inte riktigt om jag hade så många förutfattade meningar om Tyskland innan jag åkte hit, men det går inte att förneka, det har blivit några öl och bratwurst under de här två veckorna. Tyskarna är ofta intresserade av Sverige, och framför allt de som studerar skandinavistik är pigga på att guida eller bara ta en öl med mer eller mindre vilsna svenskar. 

Dusseldorf är en fin stad och nu när det är varmt ute sitter tyskarna gärna på uteserveringar och dricker öl och umgås. Det går absolut att fylla ut fritiden med museum, uteserveringar, affärer eller varför inte bara sitta eller promenera längs Rhenpromenaden? Trots alla trevliga tyskar, den goda ölen och de många uteserveringarna är ändå det bästa med kursen att vi verkligen lär oss tyska. På två veckor känns det som att vi har gått igenom minst en halv termin tyska på gymnasiet.” 

- Emma Lilja Sjödin

"JAG KOMMER ATT SAKNA DÜSSELDORF"

"I skolan läste jag spanska, men jag har länge varit intresserad av tyska. Förra sommaren tågluffade jag en månad i Tyskland. Det gav mersmak och jag började kolla lite efter kurser. Visst finns Goethe-Institutet och liknande, men det kostar ganska mycket. När jag fick höra talas om Braheskolans nybörjarkurs tyckte jag att den lät väldigt bra, därför bestämde jag mig för att söka.

Det bästa med kursen var framför allt att vi hade tyska lärare och att lärarna har varit bra! Hemma är man van vid att man kan få en förklaring på svenska och att det pratas svenska på språklektionerna. Här kan man liksom inte göra det bekvämt för sig. Så man lär sig mycket fortare. Den första veckan var svår och jag var trött varje dag när jag kom hem. Å andra sidan pratade lärarna verkligen enkel tyska med oss, så det gick rätt bra ändå. De upprepar gärna allt flera gånger om tills man verkligen förstår. Vi har också gjort många roliga saker tillsammans, t ex intressanta studieresor till Köln och Bonn.

Düsseldorf är ungefär lika stort som min hemstad. På så sätt tycker jag att det är en lagom stor stad, men det finns mycket att se här. Det är också en roligare stad än Göteborg – det är betydligt mer internationellt och det finns fler saker att göra. Jag har även varit en del i Köln.

Det jag kommer att sakna mest när jag har åkt hem är människorna, tror jag. Jag tycker folk här är mycket gladare och öppnare, man pratar mycket mer. Jag tycker att allt kan vara för stelt ibland i Sverige. Sedan kommer jag att sakna Düsseldorf,  just för att det är en så pass internationell stad. Min plan är att komma tillbaka snart igen för att läsa ”Tyska i praktiken”!"

- Elin Lokrantz

"Det bästa jag har gjort i mitt liv"

"Om någon för fem år sen hade sagt till mig att jag i framtiden skulle bo i ett nytt land och prata ett främmande språk flytande, så hade jag bara skrattat åt dem. Nu sitter jag i en fin lägenhet med min flickvän (som också läst på Internationella Skolorna Düsseldorf), en säker inkomst och ett jättebra liv i Tyskland.

Första gången jag hörde talas om "Tyska för nybörjare" var genom en artikel i Nya Wermlands Tidningen. Därefter bestämde jag och min flickvän oss för att anmäla oss till kursen. Några månader senare kom vi båda tillbaka till Düsseldorf för att läsa "Tyska i praktiken". Jag gjorde min praktik på IKEA Düsseldorf och fick två månader innan kursens slut jobb som truckförare på IKEA:s lager. 

Anledningen till att jag ville flytta till Tyskland, och även varför jag är kvar, är att det utan tvekan är det bästa landet i Europa! Jag tror att folket i Sverige ännu inte har upptäckt hur bra Tyskland egentligen är. Det gör Braheskolan och Internationella Skolorna Düsseldorfs kurser till ett otroligt bra sätt för svenskar att prova på detta underbara land.

Jag kan helt ärligt säga att flytten till Tyskland är det bästa jag har gjort i mitt liv. Jag har gjort så många saker och besökt så många platser som jag aldrig hade haft chansen att göra om jag hade varit kvar i Sverige. Jag rekommenderar verkligen kurserna superstarkt! Även om man inte vill flytta till ett nytt land så är det en erfarenhet man borde ha varit med om. 

Jag hoppas att någon blir inspirerad och känner att de vill prova på Tyskland efter att ha hört om mina erfarenheter. Vänliga hälsningar från Düsseldorf!"

- Daniel Carl

Kursen som helhet

"Väldigt bra! Bra att kursen fokuserade mycket på talövningar och interaktion istället för ren grammatik och teori. Det gav ett effektivt resultat!"

"Kursen har varit lärorik och kunskapsberikande för mina tyskkunskaper. Jag tycker om studietakten, den håller ett bra tempo för nybörjare. Jag gillar även hur kursen är uppbyggd och friheten som vi studenter får ta del av. Vi har fått utvecklas på egen hand med språket genom diskussioner och samtal samt har fått veta mycket nytt om Tyskland."

"Jag tycker att kursen som helhet har varit mycket bra. Man har lärt sig mycket och ett upplägg som fokuserar på att prata så mycket tyska som möjligt känns rätt för kursens längd."

 

Lärarnas insats

"Lärarna har alla varit bra - de har kännt av gruppens nivå och varit lyhörda. Det var väldigt bra att de från första dagen insisterade på att tala endast tyska och att de fick oss att prata och diskutera på tyska."

"Överlag tycker jag att undervisningen har varit mycket bra. Kombinationen av lärare har också varit bra. Lärare 1 fick oss att prata tyska och använda grammatiken utan att det har varit tråkigt. Lärare 2 var mycket bra på att tvinga oss att prata tyska och att inte vara rädda för att misslyckas. Lärare 3 var duktig på att få oss att förstå grammatiken och att repetera den tills den sitter."

"Trots något olika förkunskaper funkade klassen bra och det var en positiv stämning i klassrummet som jag tror att lärarna hade stor del i att skapa."

"Lärarna har varit helt underbara! De var hjälpsamma, förstående och humoristiska samtidigt som de lärde ut. Detta hjälpte undervisningen oerhört mycket. Jag uppskattade deras ärlighet och omtänksamhet."

 

Övrigt

"Jag tycker att detta är en fantastisk kurs och jag känner att jag har fått lära mig väldigt mycket mer tyska än om jag hade läst en kurs hemma. Ni har även varit väldigt hjälpsamma med allt, vilket jag är tacksam för. TACK!"

"Jättebra att ni har utflykter en dag i veckan - fortsätt så!"

"Resan till Bonn var den bästa resan och Haus der Geschichte är ett av de bästa museum jag har varit på."

"Jag vill tacka för en underbar sommar!! Den betydde jättemycket och blev oförglömlig!"