contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Clara Blomstrand.jpg

Utvärderingar Tyska 1 i Tyskland 30 hp

"EN CHANS ATT VÄXA SOM MÄNNISKA"

"Jag har länge velat bo utomlands en tid. Det var helt perfekt att läsa Tyska 1 i Tyskland, eftersom jag då kunde kombinera en utlandsvistelse med att plugga. Vanligtvis läser jag Internationella marknadsföringsprogrammet på MDH och då kan man tillgodoräkna sig denna kurs i utbildningen.   

Under terminen har min tyska förbättrats enormt! När jag kom hit kunde jag nästan bara säga: "Hej, jag heter Julia och jag pratar inte bra tyska." Nu kan jag föra konversationer, göra mig förstådd och förstå. Det är en sån skön känsla! Jag har också fått ta tag i mycket på egen hand och det har även hjälpt mig bli mer självständig.

Det bästa med kursen är lärarna: De är väldigt öppna, lätta att förstå och duktiga på att förklara. När jag i början kände mig förvirrad och försökte komma ihåg min skoltyska från gymnasiet var det skönt att veta att jag kunde fråga en extra gång och få det förklarat ordentligt. Jag gillar också att bo i Köln, eftersom människorna är mycket trevliga och det finns jättemånga bra affärer. Det är dessutom ganska billigt att leva här jämfört med Sverige. I Köln är det mycket på gång och det finns alltid något kul att göra!

Mitt tips till dig är att läsa denna kurs, du kommer växa så mycket som människa! Man får så mycket livserfarenhet, man får vara med om häftiga utflykter, utveckla sitt språk och lära känna massa nya människor. Det är så kul! Jag ångrar inte en sekund att jag valde denna kurs!"

- Julia Salo

 

"ATT LÄSA EN KURS I TYSKLAND GÖR UNDER FÖR SPRÅKET"

"Mitt deltagande i Tyska 1 i Tyskland bottnar i en rekommendation från min tysklärare på gymnasiet. Eftersom tyska var ett av mina två favoritämnen övervägde jag ett medverkande i kursen, även om min tanke var att läsa ett naturvetenskapligt basår efter studenten. Emellertid kände jag att denna plan kändes lite trist och händelsefattig; tanken på att först (innan hela basår-och-sedan-plugga-vidare-grejen) göra något lustfyllt och äventyrligt var frestande. Denna impuls tog överhanden och därmed raderade jag basåret från min ansökningsblankett och lät Tyska 1 i Tyskland ensam kvarstå - ett val som jag inte alls ångrar idag.  

Det bästa med kursen är definitivt möjligheten att faktiskt bo i Tyskland och plugga tyska parallellt. Jag nog aldrig haft en veritabel upplevelse av att ha lärt mig något i klassrummet för att direkt bemötas av och bruka det så fort jag kommit ut därifrån, dvs förrän jag kom till Köln. Det är riktigt häftigt att jag både medvetet och omedvetet har lärt mig förvånansvärt mycket tyska sedan min ankomst. Att läsa en kurs i Tyskland gör under för språket, dessutom finns det så mycket mer än tyska jag har lärt mig här. Det var minst sagt omvälvande att flytta från Västerås där jag i princip kände till allt och alla, till Köln där situationen var totalt omvänd. Därmed har jag lärt känna en ny del av mig själv - hur klyschigt det än må låta - vilket känns fantastiskt, även fast det fordrade en hel del engagemang och självinsikt.

Lärarna vi har är engagerade, kunniga och väldigt måna om att vi ska förstå vad de menar. Till och med grammatiken undervisades på tyska, vilket till en början verkade skrämmande. Dock klarade alla i min klass grammatiktentan (kanske var det Haribo-björnarnas förtjänst som vår lärare då bjöd oss på, vem vet). Oavsett Haribos deltagande i bilden eller ej bjuder lärarna in till ett ömsesidigt engagemang, vilket jag uppskattade något särskilt. Ytterligare en positiv faktor med kursen är de studieresor man får möjlighet att ta del i till självkostnadspris. De var mycket givande och utan dem hade jag inte fått uppleva lika mycket av regionen.

Avslutningsvis vill jag rekommendera kursen till alla som vill uppleva någonting äventyrligt, personligt lärorikt och självklart en förbättring av sina språkkunskaper i tyska. Köln är utan tvekan en levande studentstad med en aktiv befolkning och en hel del festliga tillställningar, klubbar, barer och restauranger att gona sig i."

- Tobias Thornell

 

"JAG KOMMER ATT STANNA I TYSKLAND"

"Jag hade tidigare läst Informatikprogrammet, 3 år, vid Mälardalens högskola. Jag har alltid varit intresserad av Tyskland och efter att jag avslutat min utbildning läste jag in gymnasiekompetensen i tyska genom Baskurs del ett och två. Jag läste teknikprogrammet på gymnasiet och då läser man tyvärr inte språk. 

Det kan vara bra att ha tyska i bagaget om man någon gång får möjligheten till jobb någonstans i Europa. Det är helt klart ett bra språk att kunna. Under kursens gång fick jag höra talas om utbildningen Tyska i praktiken som anordnas av MDH:s samarbetspartner Internationella Skolorna Düsseldorf. Denna utbildning som omfattar 4 månader på ett företag är en jättebra fortsättning på kursen. Vi är sex stycken i klassen som kommer att stanna i Tyskland för att fortsätta med Tyska i praktiken. Därigenom kommer jag att få möjlighet att omsätta mina studiekunskaper i praktiken och fortsätta utveckla mina tyskkunskaper.

Tyska 1 i Tyskland har varit väldigt bra och jag tror att man lär sig mycket mer av att vara på plats i Tyskland än om man läser en kurs hemma i Sverige. Jag kan rekommendera den här kursen till alla andra som vill lära sig tyska. Det har varit en väldigt trevlig vistelse! "

- Nils Sunesson

 

"KANSKE BLIR JAG LÄRARE I TYSKA"

"Innan den här kursen pluggade jag en termin på Stockholms universitet, 30 hp socialantropologi. Dessförinnan gick jag ett specialutformat gymnasieprogram med språk- och europainriktning. Jag valde att gå kursen Tyska 1 i Tyskland för att inte tappa tyskan som jag läst under gymnasietiden. Jag ville verkligen satsa minst en termin på att lära mig språket ordentligt, dessutom ville jag komma bort hemifrån och plugga utomlands, bli en "del av landet".

Efter kursen ska jag jobba minst ett halvår på en restaurang som ligger i en stad i närheten av Köln. Framöver vill jag kunna dra nytta av mina språkkunskaper och kanske blir jag lärare i engelska/tyska. Blir det något annat vill jag i alla fall gärna ha en internationell inriktning på min utbildning.

Jag är väldigt nöjd med kursen, det har genomgående varit ett bra upplägg, bra lärare och intressant och bra litteratur. Jag har fått se och lära mig mycket och det har varit väldigt roligt att bo här. Jag är verkligen jätteglad att jag åkte!"

- Karin Svensson