contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Borgarskolan Praktikanter, 4. November-26.November.jpg

Utvärderingar gymnasieelever

"Düsseldorf är den tyska stad jag utan tvekan gillat mest"

"Düsseldorf är jättevackert och lagom stort, man gar inte vilse och allt finns samlat. Eftersom det är en modestad finns gott om kläder i alla prisnivåer och jag tycker att Düsseldorfborna bryter mot fördomarna man annars har mot tyskar, dvs att de inte har någon stil. Med S-Bahn, U-Bahn och bussar tar man sig lätt och snabbt till alla ställen. Düsseldorf är den tyska stad jag utan tvekan gillat mest.                       

Värdfamiljen var underbar! De pratade verkligen med mig så att jag lärde mig tyska. De var jättesnälla, öppna och tänkte på att jag skulle ha det så bra som möjligt och känna mig hemma, vilket jag gjorde.

Affären där jag praktiserade sålde jättesnygga kläder och hade bra arbetstimmar. De anställda var alla unga och man kunde därför prata mycket med dem, man hade mycket gemensamt. De var jättesnälla och gjorde så att man trivdes. Jag har trivts jättebra och rekomenderar det till nästa år!"

- Ida

"Praktiken var väldigt givande och över förväntan"

"Värdfamiljen var väldigt bra. De var alltid trevliga, snälla och roliga och mer centralt kunde man nog inte bo. Visserligen fick vi ta spårvagnen till stan varje dag, men det var inga som helst problem. Det var ju busenkelt!

Praktiken i en sportbutik var väldigt givande. Jag lärde mig en hel del, men framför allt pratade jag mycket. Stämningen var alltid på topp och de äldre lärde de yngre. Jag skulle absolut kunna rekommendera praktikplatsen.

Düsseldorf som stad är fantastisk! Altstadt är ett paradis för många, däribland mig själv. Trots att Altstadt till stor del handlar om finfin shopping, vilket jag vanligtvis inte är så överdrivet förtjust i, gillade jag det starkt. Naturligtvis kunde jag inte heller motstå att shoppa loss lite. Fast Altstadt är även så mycket mer; restauranger, caféer och klubbar etc.

Avslutningsvis är helhetsintrycket av denna praktik över förväntan. Vilket innebär att jag har trivts hur bra som helst och att ni även har skött er bra! Tack!"

- Marcus

"Jag har verkligen ändrat uppfattning om Tyskland!"

"Jag kom verkligen att tycka om staden Düsseldorf, det var precis lagom stort! Det var aldrig för långt till ett ställe eftersom U-Bahn, S-Bahn och Straßenbahn fungerar så smidigt. Düsseldorf är en ung stad och man hittar alla sorters människor. En annan mycket positiv sak är närheten till Frankrike, Belgien och Holland, det är ganska billigt att ta sig dit och det ligger inte lång bort med tåg!

Jag jobbade på en förskola som låg relativt nära centrum. Barnen var från 3-6 år och de var verkligen världens sötaste. Jobbet gick mest ut på att prata och leka med barnen. Barnen och jag hade ungefär samma språknivå även om barn tenderar att prata lite fort och otydligt. Att jobba på förskola var en bra övning i språk och om man redan tycker om barn är det ett plus! Jag rekommenderar alla att göra sin praktik på en förskola!

Vår värdmamma visade sig vara världens snällaste! Hon gjorde allt för att hjälpa oss, försökte svara så gott hon kunde på våra frågor och det skadade inte att hon lagade god mat och försökte fixa frukosten innan vi vaknade varje morgon. Vi bodde i Oberkassel, en fin stadsdel med många matbutiker, caféer och nära till vackra Rheinuferpromenade.

Jag måste erkänna att jag är en av de många som inte hade en bra bild av Tyskland. Allt som allt kan jag säga att jag verkligen har ändrat uppfattning! Nu kan jag tänka mig att åka tillbaka någon gång för att besöka vår värdmamma, barnen och mina kollegor på förskolan!"

- Amal

"Bra nattliv och grym shopping."

"Düsseldorf är större än vad man tror, vilket gjorde att man gick lite vilse i början. Det är en härlig stad med trevliga invånare som är mycket hjälpsamma. Nattlivet är bra och det finns något för alla smaker i fråga om barer och klubbar. Shoppingen är grym, både i Altstadt, Königsallee och på de olika köpcentrum som finns här.

Värdfamiljen var mycket trevliga och tog väl hand om oss hela tiden. Vi glömde handdukar men det var inget problem, eftersom vi fick låna. Jag och min kompis bodde i samma rum och vi kunde stänga om oss för att få lugn och ro när vi behövde utföra något arbete. Varje kväll fick vi varm, god mat och på morgonen serverades bra frukost.

Klädaffären där jag praktiserade var den perfekta praktikplatsen för mig! Trevligt folk, schyssta kläder och bra arbetsuppgifter. Jag är mycket nöjd med vistelsen!"

- Gustav

"Jag vill absolut hålla kontakten med vår värdmamma!"

"Jag är glad över att ha åkt till Düsseldorf! Mitt intryck var att det var en ung stad med mycket att göra. Tycker man om att shoppa finns allt där i olika prisnivåer, tycker man om att äta finns allt möjligt, och lite coolt är ju också att där säljs världens största schnitzel! Nattlivet lär vara super, men jag hann inte uppleva det så mycket eftersom jag och min kompis åkte till Paris en helg. Det är också något jätteroligt, att det finns så många billiga helgresor till olika ställen från Düsseldorf.

Värdmamman jag och min kompis bodde hos var jättesnäll och med henne vill jag absolut hålla kontakten! Hon var trevlig och snäll och det var inte första gången hon hjälpte studenter som oss.

På vardagarna praktiserade jag på en förskola i Düsseldorf. Jag är väldigt nöjd med hela den tiden! Förskolan var stor och väldigt fin. Alla där var trevliga och jag kände mig välkommen redan första dagen. Detta gjorde att man lätt kunde prata istället för att vara försiktig med vad man säger på tyska.”

- Türkan