contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

ALMA.jpg

Utvärderingar Alma

"ALMA GÖR ATT MAN VÄXER SOM PERSON"

"Jag är snart 22 år gammal och kommer från en liten ort som heter Hallsberg. För att kunna plugga på universitetet i framtiden valde jag att läsa Allmän kurs (Alma), eftersom jag var i behov av att läsa upp mina gymnasiebetyg. Självklart var det ett jättestort plus att halva kurses ges i Düsseldorf, Tyskland. Eftersom jag har varit mycket nöjd med andra kurser jag läst i Düsseldorf genom Braheskolan var jag säker på att jag ville komma tillbaka.  

Det absolut bästa på Braheskolan var att det blev en bra gemenskap på skolan och att man lärde känna många nya människor. Det fanns alltid någon att umgås med och stämningen var jättebra. Värt att nämna är också att maten som vi fick på skolan var jättegod!! Det var en trygghet i att börja kursen hemma i Sverige där alla lärare pratar svenska och att man får den hjälp inför Tyskland som man behöver. Lärarna på Braheskolan var mycket engagerade och jag fick känslan att de la ner mycket tid på att göra lektionerna roliga och intressanta. Eftersom vi inte var så många i Alma-gruppen blev det automatiskt så att man umgicks väldigt mycket både i och efter skolan.

Att få läsa vårterminen i Düsseldorf var toppen. När man lär sig tyska på plats och hör tyska överallt blir man ”tvungen” att prata tyska, vilket gör att man lär sig språket snabbt och effektivt. Det är effektivare än om man lär sig hemma i Sverige. Lärarna i Düsseldorf var också jättebra. Precis som på Braheskolan var de engagerade och det kändes som att de la ner mycket tid på att våra lektioner skulle bli så bra som möjligt. Det var ett jättestort plus att lärarna bara pratade tyska och inte kunde svenska. Det gjorde att jag och de i min klass pushades till att prata på tyska och lära oss så effektivt som möjligt.

Jag trivdes i Düsseldorf, eftersom det är en stad där det finns något för alla. Gillar man att gå ut och festa så är det ett bra uteliv och vill man ta det lugnare så finns det t ex museum och många fina parker som man kan besöka, ifall man som svensk skulle sakna naturen allt för mycket.

Under vårterminen har jag lärt mig mycket om den tyska kulturen och Tysklands historia, mer än historieundervisningen vi får i den svenska skolan. Jag tycker det var väldigt intressant att fördjupa sig i Düsseldorfs historia. Det absolut roligaste tycker jag var att alla lektioner var på tyska. Man lär sig mycket tyska helt enkelt! I framtiden funderar jag på att jobba med logistik och i det arbetet är det bra att kunna prata tyska, eftersom svenska företag gör mycket affärer med Tyskland. Annars ser jag det helt enkelt som ett bra språk att kunna.  

Om du är intresserad av kursen borde du absolut söka! Man får uppleva så mycket och får så många erfarenheter. Att läsa en kurs som Alma gör att man växer som person, det har i alla fall jag gjort. Man får klara sig själv i ett annat land, men samtidigt kan man alltid få råd och stöd av skolan ifall det behövs."

- Gustaf Räihä

"ATT BO I DÜSSELDORF ÄR EN UPPLEVELSE"

"Jag valde att läsa Alma eftersom jag tycker att det är intressant med språk och att lära känna andra kulturer. Tyska var extra intressant eftersom jag har många tyska vänner. Det har varit ett fantastiskt lärorikt år på flera nivåer, dels utveckling i det tyska språket, men även personlig utveckling. Att bo utomlands är otroligt intressant och berikande, ett perfekt sätt att lära sig ett språk och få förståelse för kulturen i landet.

Höstterminen på Visingsö var väldigt trivsam, det är en trevlig ö med mysig miljö. Sammanhållningen var bra, i och med att man både bor och studerar tillsammans. Det var ett bra tillfälle att lära känna sina klasskamrater och förbereda sig för resan till Düsseldorf. Visingsö är otroligt fint med vacker natur. Öns storlek gör att det är nära till allt, mataffär, vänner, strand och natur är på gång-/cykelavstånd. Sammanhållningen stärks tack vare läge och storlek på skola. Känner man för att göra utflykter ifrån ön kan man enkelt ta sig över med färjan till Gränna eller fortsätta hela vägen till Jönköping.

Vårterminen i Düsseldorf var väldigt intressant, här blev språkstudierna mer intensiva och det var spännande att utforska staden. Vi hade engagerade lärare och bra variation på undervisningen. Att underhålla sig på fritiden var inget problem, ett perfekt tillfälle att växa ihop som klass genom trevliga aktiviteter som picknicks, utflykter till närliggande städer, stadspromenader, restaurangbesök och ett och annat tillfället att uppleva Düsseldorfs vimlande nattliv. 

Att bo i Düsseldorf är en upplevelse. Bara faktumet att man bor i en tyskspråkig stad är både lärorikt och intressant. Düsseldorf är känt för sitt nattliv och det finns alltid något att hitta på oavsett tid på dygnet. Det arrangeras mycket olika event runtom i staden. Düsseldorf är också mycket multikulturellt så det finns mycket intressant matkultur att ta del av. Staden är också en slags knytpunkt, det är enkelt att göra weekend resor till andra delar av Tyskland eller hoppa på flyget till andra delar av Europa.

Det allra bästa med IS Düsseldorf är kvaliteten på undervisningen och engagemanget hos lärarna. Lärarna var otroligt engagerade och anpassade utbildningen efter gruppen. De skapade levande lektioner med intressant och matnyttigt innehåll. Schemat är välplanerat och lokalerna är trevliga. Jag har naturligtvis utvecklat mitt tyska språk, men jag har också fått ökad kunskap i tysk kultur och geografi. Vi fick också en fantastisk sammanhållning i vår klass. Efter att ha spenderat så mycket tid tillsammans växte vi trots olikheter ihop och trivdes alla väldigt bra tillsammans.

Sammanfattningsvis kan jag säga att det är en fantastisk upplevelse att studera tyska via Braheskolan, ett perfekt sätt att lära sig tyska och hitta nya vänner. Det är ett perfekt tillfälle att bo i ett annat land och få en djupare förståelse för en annan kultur. När jag började på skolan hade jag inga förkunskaper i det tyska språket, men efter utbildningen kan jag kommunicera med både tyska vänner och göra mig förstådd i allmänna sammanhang, så som restaurangbesök, i affärer och liknande. Jag kan även läsa tyska böcker och förstå tyska filmer. Efter kursen fick jag jobb som ”Travel Agent” i den tyska staden Bremen och kommer naturligtvis att använda det tyska språket som ett redskap i mina fortsatta äventyr i Tyskland."

- Linnea Bengtsson

"MIN TYSKA ÄR OERHÖRT FÖRBÄTTRAD!"

Efter studenten ville jag inte plugga vidare direkt, utan göra något kul emellan. Mitt intresse för tyskan hade väckts under gymnasiet och därför valde jag att anmäla mig till Allmän kurs tyska.

Att få börja med fyra månader på Visingsö var perfekt för mig. Man fick lära känna  alla i klassen, vilket gjorde att man var en säkrare grupp tillsammans när man väl kom till Düsseldorf. Visingsö är något magiskt och därmed Braheskolan också. Att bara få läsa ett kul språk och vara på en ö är inget jag trodde skulle vara så underbart. Så det bästa för mig med att läsa på Braheskolan var platsen, men också att jag kunde välja att läsa enbart språk och inga andra ämnen under tiden jag var där. Ett undantag var projektarbetet som var otroligt kul och gav helt fria tyglar.

För mig var det bästa med att flytta till Düsseldorf att få bo i kollektiv, prova på en ny storstad och att uppleva våren och en bit av sommaren i vackra Düsseldorf. Staden är perfekt att flytta till oavsett var i Sverige man kommer ifrån. Även under vintermånaderna händer det saker hela tiden, så som arrangemang av staden och museum. Det finns alltid något nytt att upptäcka. När våren kom var det lika vackert som en allé i min hemstad Stockholm. Jag har tillbringat många härliga dagar i parken Volksgarten och både inne i och utanför city.

När vårterminen i Tyskland startade hade jag bara läst Tyska 1 i gymnasiet och på nybörjarnivå på Visingsö, dvs jag kom med min stapplande tyska till Düsseldorf. Lärarna i Düsseldorf var riktigt bra och jag har lärt mig mycket om Tyskland. Nu när kursen är slut är min tyska oerhört förbättrad! Jag har fortfarande mycket att lära, men kan man ha en hel date på bara tyska så har man kommit långt. Så länge tyskan känns lika rolig ska jag fortsätta, och det gör jag redan efter Alma genom att studera tyska på universitetet. Är du intresserad av tyska, så tveka inte att anmäla dig! Det kan inte bli annat än bra. Jag trodde aldrig att jag skulle hamna här för ett år sedan.

- kursdeltagare 2015

ÖVRIGT

"Kursen har varit lärorik. Man har inte bara lärt sig språket, utan även en hel del om historia och kultur, vilket har gjort det roligare att läsa tyska."

"Terminen på Braheskolan var rolig och ett bra sätt att komma in i tyskan. Det var även bra att man fick lära känna klassen och folk som pluggade andra språk. Visingsö är väldigt fint och när man är 50 ungdomar på en liten ö så är det inte svårt att trivas."

"Realiaundervisningen var intressant - jag tyckte speciellt om när vi pratade om aktuell politik och nyheter. Jag lärde mig mycket."

"Hela min vistelse i Tyskland var helt underbar. Kursen som helhet skulle jag beskriva som BRA!!!"

"Jag har lärt mig mycket och känner definitivt att kursen når upp till förväntningarna."