contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Berlin Nacht.jpg

Tyska fortsättning i Berlin

Läs tyska kostnadsfritt i Berlin! Under vårterminen kan du som har grundkunskaper i tyska läsa en folkhögskolekurs med CSN på plats i Tysklands huvudstad.

TYSKA FORTSÄTTNING I BERLIN

 • Kurstid: 3 februari - 29 maj 2020

 • Sista ansökningsdag: 1 november 2019

 • Antal platser: 16

KURSINNEHÅLL

Under vårterminen har du möjlighet att uppleva metropolen Berlin samtidigt som du utvecklar dina kunskaper i det tyska språket. Lärarna på kursen är vana vid att undervisa utländska deltagare och undervisningen äger rum 4 timmar om dagen (endast eftermiddagar). Därutöver får du kompletterande uppgifter att utföra hemma. Tyngdpunkten ligger på kommunikation och praktisk tillämpning av språket, skriftlig språkfärdighet, läsförståelse, hörförståelse och grammatik. Dina nya kunskaper kan du dagligen omsätta i praktiken när du tar del av allt spännande som Berlin har att erbjuda.

Undervisningen bedrivs i lokaler i stadsdelen Wilmersdorf, centralt i västra Berlin. Det är en trevlig stadsdel med  mysiga caféer, parker och små torg. På gångavstånd finns den kända shoppinggatan Kurfürstendamm och med den närbelägna t-banan tar du dig enkelt runt i stan. Som en del av kursen organiseras intressanta studieresor och aktiviteter i Berlin.

Berlin Alex röd.jpg

MÅL

På nybörjarkursen undervisas på nivå A2/2 och B1 enligt Europarådets nivåskala för språk. Målsättningen är att du efter avslutad kurs ska kunna:

 • beskriva erfarenheter och händelser i ett samtal och uttrycka dina åsikter

 • förstå huvudinnehållet i tydligt standardtal om välkända företeelser samt fungera i de flesta situationer som kan uppstå vid resor i länder eller områden där språket talas

 • läsa och förstå texter som består av språk som hör till vardag och arbete

 • skriva personliga brev som beskriver upplevelser och intryck.

Tyska fortsättning i Berlin är en folkhögskolekurs, vilket innebär att gruppen är viktig, dvs att samtala, dela med sig, lyssna och lära av varandra. På kursen arbetar vi elevcentrerat och använder "verkligheten" som kunskapskälla. Vi gillar variation vad gäller kursdeltagarnas ålder, bakgrund, erfarenheter och perspektiv. Efter att ha läst Tyska fortsättning är du behörig att söka till Tyska i praktiken.

KOSTNAD

Tyska fortsättning i Berlin anordnas av Braheskolan – Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en bekräftelseavgift på 750 SEK som går till studieresor, studiebesök och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: boende (ca 350-500 €/månad), mat, resa till och från Berlin, reseförsäkring, resor inom staden, fickpengar. Kurslitteraturen kostar ca 60 € och köps på plats.

 

STUDIEMEDEL

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

 

BOENDE

Du ordnar själv boendet i Berlin, men vi hjälper dig med all nödvändig information och tips för hur du hittar möblerat boende. Du kommer att få mer information kring boendealternativ om du blir antagen till kursen. 

 
Schloss sanssouci.jpg
 

VEM KAN SÖKA?

Kursen är en naturlig fortsättning på Braheskolans kurs ”Tyska för nybörjare”. Den vänder sig också till dig som har läst Tyska 2 på gymnasiet. Även du som har läst ytterligare tyska, men vill repetera grunderna i språket, är välkommen att söka. För att kunna söka kursen måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Vi strävar efter att få en bra gruppsammansättning utifrån kön, etnicitet, ålder och bakgrund.

 

HUR ANSÖKER JAG?

Du ansöker via Braheskolan >> Din ansökan ska innehålla följande dokument:

 • Ett personligt brev, där du berättar om dig själv och varför du vill läsa kursen i Tyskland

 • Gymnasiebetyg

 • Foto

 • Personbevis för studier (beställs via Skatteverket)

Tempelhofer Feld 2019.jpg
Jag tycker att kursen som helhet har varit mycket bra. Man har lärt sig mycket och ett upplägg som fokuserar på att prata så mycket tyska som möjligt känns rätt för kursen.
— Michael

KONTAKTA OSS

Namn *
Namn
Hur hittade du oss?
Jag vill fortsättningsvis få information om denna eller liknande kurser.

 

KONTAKT BRAHESKOLAN

Har du frågor om studiemedel eller inackorderingstillägg? Kontakta Braheskolan: info@braheskolan.se / 0390-56630