contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Düssan1.jpg

Tyska för nybörjare i Tyskland

Läs tyska kostnadsfritt i Tyskland! Under vårterminen i Düsseldorf får du prova på ett helt nytt språk och lära känna en ny kultur. Folkhögskolekursen kombinerar språkundervisning med intressanta studieresor. 

TYSKA FÖR NYBÖRJARE I TYSKLAND

  • Nästa kurs: 10 februari - 29 maj 2020

  • Sista ansökningsdag: 1 november 2019

Düsseldorf - en metropol i hjärtat av Europa. Düsseldorf är huvudstad i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen och bland tyskar känd under namnet ”världens längsta bardisk” (Die längste Theke der Welt). Med sina 600 000 invånare är det en levande stad med ett stort kulturellt utbud och en internationell prägel. Stadsdelen Altstadt bjuder på både gamla gränder, mysiga caféer, affärer och ett pulserande nattliv. Düsseldorfborna själva avslutar gärna dagen på den vackra strandpromenaden vid Rhen.

 

KURSINNEHÅLL

Under vårterminen har du själv möjlighet att upptäcka Düsseldorf samtidigt som du lär dig grunderna i det tyska språket. Våra lärare har alla tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa utländska studenter. Undervisningen, som äger rum ca 4 lektionstimmar om dagen, bedrivs i våra lokaler centralt i stan. Därutöver får du kompletterande uppgifter att utföra hemma för att maximera inlärningen. Tyngdpunkten ligger på kommunikation samt praktisk tillämpning av språket. Dina nya kunskaper kan du dagligen omsätta i praktiken, eftersom du befinner dig i Tyskland!

Som ett komplement till undervisningen organiserar vi aktiviteter i Düsseldorf. Du får även delta i studieresor till exempelvis Köln, Bonn och slottet Drachenburg.

Köln FHSK18.jpg

MÅL

På nybörjarkursen i Düsseldorf undervisas på nivå A1 och A2/1 enligt Europarådets nivåskala för språk. Målsättningen är att du efter avslutad kurs ska kunna:

  • delta i samtal om ämnen av personligt intresse och kunna beskriva erfarenheter och händelser

  • förstå vanliga ord och uttryck samt kunna interagera i vardagliga sitautioner, t ex i affärer, på banken och på posten

  • läsa och förstå enklare texter

  • skriva ett enkelt brev och besvara personliga meddelanden

Tyska för nybörjare är en folkhögskolekurs, vilket innebär att gruppen är viktigt, dvs att samtala, dela med sig, lyssna och lära av varandra. På kursen använder vi "verkligheten" som kunskapskälla och arbetar elevcentrerat. Vi gillar variation vad gäller deltagarnas ålder, bakgrund, erfarenheter och perspektiv. Efter att ha läst Tyska för nybörjare är du också behörig att söka till Tyska för nybörjare 2 och Tyska i praktiken.

KOSTNAD

Tyska för nybörjare i Tyskland anordnas av Braheskolan – Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en bekräftelseavgift på 500 SEK som går till studieresor, studiebesök och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: boende (ca 300-400 €/månad), mat, resa till och från Düsseldorf, reseförsäkring, resor inom staden, fickpengar. Kurslitteraturen kostar ca 50 € och köps på plats.

 

STUDIEMEDEL

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

 

BOENDE

Du ordnar själv boendet i Düsseldorf, men vi hjälper dig med all nödvändig information och bra kontakter för möblerat boende. Vanligtvis brukar privata hyresvärdar kunna erbjuda majoriteten av våra kursdeltagare rum/lägenheter. Du kommer att få mer information kring boendealternativ om du blir antagen till kursen. 

 

VEM KAN SÖKA?

Du behöver inte ha några förkunskaper i tyska, men stor lust att lära dig. Även du som har förkunskaper och vill repetera dessa från grunden välkomnas. För att kunna söka kursen måste du ha fyllt 18 år, då det rör sig om folkhögskolestudier.  Vi strävar efter att få en bra gruppsammansättning utifrån kön, etnicitet, ålder och bakgrund.

 

HUR ANSÖKER JAG?

Du gör en ansökan via Braheskolans >> Ansökan ska innehålla följande dokument:

  • Ett personligt brev, där du berättar om dig själv och varför du vill läsa kursen i Tyskland

  • Gymnasiebetyg

  • Foto

  • Personbevis för studier (beställs via Skatteverket)

Trots alla trevliga tyskar, den goda ölen och de många uteserveringarna är ändå det bästa med kursen att vi verkligen lär oss tyska. Bara efter två veckor känns det som att vi har gått igenom minst en halv termin tyska på gymnasiet.
— Emma
5.JPG
Lärarna har varit helt underbara! De var hjälpsamma, förstående och humoristiska samtidigt som de lärde ut. Detta hjälpte undervisningen oerhört mycket. Jag uppskattade deras ärlighet och omtänksamhet.
— Nathalie

KONTAKTA OSS

Namn *
Namn
Hur hittade du oss?
Jag vill fortsättningsvis få information om denna eller liknande kurser.

 

KONTAKT BRAHESKOLAN

Har du frågor om studiemedel eller inackorderingstillägg? Kontakta Braheskolan: info@braheskolan.se / 0390-56630