contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Ehrenfeld.jpg

Tyska nybörjare 3 veckor Köln

Kostnadsfri folkhögskolekurs med CSN i Tyskland! Under tre veckor i Köln skaffar du dig grunderna i det tyska språket. Språkundervisningen varvas med intressanta studieresor. 

TYSKA NYBÖRJARE 3 veckor - köln

  • Nästa kurs: Prel. mitten av juli - mitten av augusti 2020

  • Kursort: Köln

Upplev storstaden Köln samtidigt som du lär dig grunderna i det tyska språket. Lärarna på kursen har tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa svenska deltagare. Undervisningen äger rum 4 lektionstimmar om dagen, därutöver får du kompletterande uppgifter att utföra hemma för att maximera inlärningen. Tyngdpunkten ligger på kommunikation samt praktisk tillämpning av språket. Det du lär dig kan du dagligen omsätta i praktiken när du tar del av allt spännande som Köln har att bjuda på.

Som ett komplement till undervisningen organiserar vi intressanta studieresor och aktiviteter. Det kan vara exempelvis en stadsvandring i Köln och studieresor till Bonn och slottet Drachenburg.

Kölner Dom Nacht.jpg

MÅL

På nybörjarkursen i Düsseldorf undervisas på nivå A1/1 enligt Europarådets nivåskala för språk. Målsättningen är att du efter avslutad kurs ska kunna:

  • kommunicera på enkel vardagstyska om välbekanta ämnen, t ex arbete, boende, shopping och fritidsintressen

  • förstå fraser och mycket vanliga ord som har att göra med personliga förhållanden när det talas sakta och tydligt

  • läsa och förstå mycket korta, enkla texter, t ex på affischer eller i kataloger

Tyska för nybörjare är en folkhögskolekurs, vilket innebär att gruppen är viktigt, dvs att samtala, dela med sig, lyssna och lära av varandra. På kursen använder vi "verkligheten" som kunskapskälla och arbetar elevcentrerat. Vi gillar variation vad gäller deltagarnas ålder, bakgrund, erfarenheter och perspektiv.

KONTAKTA OSS

Namn *
Namn
Hur hittade du oss?
Jag vill fortsättningsvis få information om denna eller liknande kurser.

KOSTNAD

Tyska för nybörjare anordnas av Braheskolan – Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en bekräftelseavgift på 350 SEK som går till studieresor, studiebesök och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: boende (ca 350-500 €/månad), mat, resa till och från Köln, reseförsäkring, resor inom staden, fickpengar. Kurslitteraturen kostar ca 30 € och köps på plats.

 

STUDIEMEDEL

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

KÖLN

Välkommen till miljonstaden Köln, Tysklands fjärde största stad! Köln är en utpräglad studentstad med 50 000 inskrivna studenter på Kölns universitet. Staden bjuder på ett brett kulturutbud, gröna parker perfekta för picknick, en historia som sträcker sig tillbaka till Romartiden och trevliga bryggerier. Kölnarna är kända för sitt öppna och avslappnade sätt, vilket gör att du lätt lär känna nytt folk. Det centrala läget i Europa gör att du enkelt kan besöka Frankrike, Holland och Belgien som befinner sig alldeles runt hörnet.

Achener Weihner. Sanna.jpg

BOENDE

Du ordnar själv boendet i Köln, men vi hjälper dig med all nödvändig information och bra kontakter för möblerat boende. Vanligtvis brukar privata hyresvärdar kunna erbjuda ett antal möblerade rum/lägenheter till våra kursdeltagare. Du kommer att få mer information kring boendealternativ om du blir antagen till kursen. 

VEM KAN SÖKA?

Du behöver inte ha några förkunskaper i tyska, men stor lust att lära dig. Även du som har förkunskaper och vill repetera dessa från grunden välkomnas. För att kunna söka kursen måste du ha fyllt 18 år, då det rör sig om folkhögskolestudier.  Vi strävar efter att få en bra gruppsammansättning utifrån kön, etnicitet, ålder och bakgrund.

 

HUR ANSÖKER JAG?

Du ansöker via Braheskolan. Följande dokument behövs:

  • Ett personligt brev, där du berättar om dig själv och varför du vill läsa kursen i Köln

  • Gymnasiebetyg

  • Foto

  • Personbevis för studier (beställs via Skatteverket)

 

KONTAKT BRAHESKOLAN

Har du frågor om studiemedel eller inackorderingstillägg? Kontakta Braheskolan: info@braheskolan.se / 0390-56630