contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Altstadt.jpg

Tyska intensiv 8 veckor

Kostnadsfri folkhögskolekurs med CSN i Tyskland! Under sommaren har du som har läst minst tyska 3 möjlighet att utveckla din tyska i Düsseldorf. Språkundervisningen varvas med intressanta studieresor. 

TYSKA INTENSIV 8 VECKOR

  • Nästa kurs: 13 januari - 6 mars 2020

  • Sista ansökningsdag: 15 november 2019

  • Kursort: Düsseldorf

Under 8 sommarveckor har du möjlighet att utveckla din tyska på plats i Tyskland. Tempot är högt och språkundervisningen är intensiv. Viktiga inslag i undervisningen är kommunikation, skriftlig produktion, grammatik, affärstyska och tysk realia (samhällsliv, kultur, historia). Eftersom nyckeln till framgångsrika internationella relationer ligger i just kommunikationsförmåga och kulturell medvetenhet läggs stor vikt vid dessa moment.

Lärarna på kursen har tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa svenska deltagare. Undervisningen äger rum ca 4 lektionstimmar om dagen, därutöver får du kompletterande uppgifter att utföra hemma för att maximera inlärningen. I kursen ingår diverse studiebesök och studieresor till vinlandskapen i Ahrtal, Köln och det kulturellt spännande Ruhrområdet.

MÅL

Efter avslutad kurs har du som har läst minst tyska 3 eller motsvarande fördjupat din förmåga att kommunicera på tyska i tal och skrift. Du har fått en inblick i tysk kultur och lärt dig mer om tysk historia, samhällsliv och arbetsliv. Kursen är en folkhögskolekurs, vilket innebär att du övar på att samarbeta i grupp och att lära av andra kursdeltagare. Du har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och förväntas vara aktiv på lektionerna.

KONTAKTA OSS

Namn *
Namn
Hur hittade du oss?
Jag vill fortsättningsvis få information om denna eller liknande kurser.

KOSTNAD

Tyska intensiv 8 veckor anordnas av Braheskolan – Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en bekräftelseavgift på 500 SEK som går till studieresor, studiebesök och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: boende (ca 300-400 €/månad), mat, resa till och från Düsseldorf, reseförsäkring, resor inom staden, fickpengar. Kurslitteraturen kostar ca 45 € och köps på plats.

 

STUDIEMEDEL

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

DÜSSELDORF

Düsseldorf har 600 000 invånare och är ett centrum för näringslivet med en stor japansk befolkning som bidrar till den internationella prägeln. Staden är även en metropol för konst, kultur och arkitektur. På gångavstånd från vårt institut finns den kända shoppinggatan Königsallee, Altstadt med sina många caféer och restauranger samt den vackra strandpromenaden vid Rhen. Det centrala läget i Europa gör att du enkelt kan besöka Frankrike, Holland och Belgien som befinner sig alldeles runt hörnet.

PhotoByJessicaSkogsberg_IS_08.jpg

BOENDE

Du ordnar själv boendet i Düsseldorf, men vi hjälper dig med all nödvändig information och bra kontakter för möblerat boende. Vanligtvis brukar privata hyresvärdar kunna erbjuda ett antal möblerade rum/lägenheter till våra kursdeltagare. Du kommer att få mer information kring boendealternativ om du blir antagen till kursen. 


VEM KAN SÖKA?

För att vara behörig till kursen ska du ha läst minst tyska 3, Tyska för nybörjare via Braheskolan eller motsvarande. Du ska ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige, då folkhögskolekursen i sin helhet är förlagd utomlands.

 

HUR ANSÖKER JAG?

Du ansöker via Braheskolan. Följande dokument behövs:

  • Ett personligt brev, där du berättar om dig själv och varför du vill läsa kursen i Düsseldorf

  • Gymnasiebetyg

  • Kursintyg om du har läst tyska på annat sätt än i gymnasiet

  • Foto

  • Personbevis för studier (beställs via Skatteverket)

 

KONTAKT BRAHESKOLAN

Har du frågor om studiemedel eller inackorderingstillägg? Kontakta Braheskolan: info@braheskolan.se / 0390-56630