contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Berlin Spree.jpg

Tyska i Berlin 4 veckor

Läs tyska kostnadsfritt i Berlin! Folkhögskolekursen ger dig chansen att uppleva Tysklands huvudstad samtidigt som du utvecklar dina kunskaper i tyska.

TYSKA I BERLIN 4 VECKOR

  • Kurstider: prel. 4 maj - 29 maj 2020

  • Sista ansökningsdag: 4 mars 2020

  • Antal platser: 16

  • Kursort: Berlin

KURSINNEHÅLL

Under en månad har du möjligheten att uppleva metropolen Berlin samtidigt som du läser en språkkurs. Lärarna på kursen har alla tyska som modersmål och undervisningen äger rum ca 4 lektionstimmar om dagen. Tyngdpunkten ligger på kommunikation, praktiska övningar, kunskap om staden Berlin och tysk vardagskultur. Dina nya kunskaper kan du dagligen omsätta i praktiken när du tar del av allt spännande som Berlin har att erbjuda.

Undervisningen bedrivs i lokaler i stadsdelen Wilmersdorf, centralt i västra Berlin. Det är en trevlig stadsdel med  mysiga caféer, parker och små torg. På gångavstånd finns den kända shoppinggatan Kurfürstendamm och med den närbelägna t-banan tar du dig enkelt runt i stan. Som en del av kursen organiseras intressanta exkursioner och aktiviteter i Berlin.

BerlinAlex.jpg

MÅL

Kursen passar dig som vill förbättra din tyska. Du får möjlighet att öva din muntliga språkfärdighet, samtidigt som du lär dig mer om en av Europas mest spännande huvudstäder. Fokus i undervisningen ligger på kommunikation och att våga prata. 

 

KOSTNAD

Tyska i Berlin 4 veckor anordnas av Braheskolan – Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en bekräftelseavgift på 500 SEK som går till studieresor, studiebesök och studiematerial under kursen. Kostnader som tillkommer: boende, mat, resa till och från Berlin, reseförsäkring, resor inom staden, fickpengar. 

 

STUDIEMEDEL

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

 

BOENDE

Du ordnar själv boendet i Berlin, men vi hjälper dig med all nödvändig information. Du kommer att få mer information kring boende om du blir antagen till kursen. 

 
Berlin U-Bahn.jpg
 

VEM KAN SÖKA?

Kursen vänder sig till dig som har läst minst tyska 3 i gymnasiet eller som har klarat av nivå A2. För att kunna söka kursen måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige, då det rör sig om folkhögskolestudier i utlandet. Du som saknar förkunskaper i tyska kan börja med att läsa någon av våra nybörjarkurser i Düsseldorf eller Berlin. Kontakta oss för mer information.

 KONTAKTA OSS

Namn *
Namn
Hur hittade du oss?
Jag vill fortsättningsvis få information om denna eller liknande kurser.

HUR ANSÖKER JAG?

Du ansöker elektroniskt via Braheskolan >> Din ansökan ska innehålla följande:

  • Ett personligt brev, där du berättar om dig själv och varför du vill läsa kursen i Berlin

  • Gymnasiebetyg

  • Foto

  • Personbevis för studier (beställs via Skatteverket)

 

KONTAKTA BRAHESKOLAN

Har du frågor om studiemedel eller inackorderingstillägg? Kontakta Braheskolan: info@braheskolan.se / 0390-56630