contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Rheinufer snygg.JPG

Tyska för nybörjare i Düsseldorf 30 hp

Vill du studera tyska i Tyskland? På uppdrag av Linnéuniversitetet genomför vi Tyska för nybörjare i Düsseldorf. Detta är en unik nybörjarkurs där du lär dig det tyska språket under en vårtermin – på plats i Tyskland och med högskolepoäng.

Düsseldorf – huvudstad i den tyska delstaten Nordhrein-Westfalen – ligger i närheten av Köln och Bonn. Regionens centrala läge gör att du enkelt kan besöka Frankrike, Holland och Belgien som befinner sig alldeles runt hörnet. Med sina 600 000 invånare är Düsseldorf en levande stad med ett stort kulturellt utbud och en internationell prägel. Stadsdelen Altstadt bjuder på både gamla gränder, mysiga caféer, affärer och ett pulserande nattliv. Düsseldorfborna själva avslutar gärna dagen på den vackra strandpromenaden vid Rhen.

Undervisningen på kursen äger rum mitt i centrala Düsseldorf. På nära gångavstånd finns shoppinggatan Königsallee, centralstationen, Altstadt (Gamla stan) och strandpromenaden.

KURSINNEHÅLL

Tyska för nybörjare i Düsseldorf ges under vårterminen. Alla lärare har tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa utländska studenter. Undervisningen sker på tyska, vilket gör att du snabbt skaffar dig grunderna i språket. Under den första delkursen övar du på att läsa, tala, skriva och lyssna. Speciell vikt läggs vid grundläggande grammatik och utveckling av ordförrådet. Övriga delkurser omfattar skriftlig produktion och litteratur- och kulturkunskap, där den muntliga förmågan tränas i samtal om enklare texter. Studieresor till självkostnadspris, exempelvis till Köln och Bonn, brukar vara ett uppskattat komplement till undervisningen. Under terminen organiseras också träffar för språkutbyte med tyska universitetsstudenter som studerar svenska.

 

MÅL

Undervisningen bedrivs i enlighet med kursplanen fastställd av Linnéuniversitetet. Studenterna är hela tiden en del av det svenska högskolesystemet och ska därför klara av 30 högskolepoäng. Efter avslutad kurs har du baskunskaper i den tyska grammatiken och kan uttrycka dig enkelt i skrift och i samtal om vardagliga ämnen på tyska. Du kan också läsa och tillgodogöra dig innehållet i enklare beskrivningar och texter på sakprosa.

 
Düsseldorf medikostenlos.jpg
 

BOENDE

Studenterna på kursen ordnar sitt eget boende. I samband med antagningen får du konkreta tips och råd om hur du kan hitta boende. Den vanligaste boendeformen bland tyska studenter är ett Wohngemeinschaft (WG), dvs att gemensamt dela en lägenhet. Det är ett bra sätt att skaffa nya vänner och öva tyskan. Du får också kontaktuppgifter till privata hyresvärdar som varje termin hyr ut möblerade rum och lägenheter till svenska studenter.


KOSTNAD OCH STUDIEMEDEL

Tyska för nybörjare i Düsseldorf 30 hp är en högskolekurs i tyska som genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Kursen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. Studenterna bekostar själva resan till Tyskland, kost och logi i Düsseldorf, studieresor (sammanlagt ca 30 €) och kurslitteratur.

KURSdatum

  • Kurstider: februari – maj 2018
  • Kursen genomförs endast under vårterminen.

 

Kontakta oss

Namn *
Namn
Var fick du info om kursen?

VEM KAN SÖKA?

Terminskursen vänder sig till dig som är nybörjare. Även du som har vissa förkunskaper i det tyska språket och vill repetera dessa från grunden är välkommen att söka. Efter genomförd kurs har du uppnått behörighet motsvarande tyska steg 3 på gymnasienivå. Det innebär att du är behörig att studera vidare på universitet/högskola, t ex på Tyska i Berlin 30 hp eller Tyska 1 i Tyskland 30 hp (Köln).

 

HUR ANSÖKER JAG?

För att antas till Tyska för nybörjare i Düsseldorf gör du en kursansökan via www.antagning.se

 

KONTAKT LINNÉUNIVERSITETET:

Thomas Marten, kursansvarig:
0470-708536 / thomas.marten@lnu.se