contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

32 Berliner Allee
Düsseldorf, NRW, 40212
Germany

(+49)-211-86202060

Studera tyska och gör praktik i Tyskland genom Internationella Skolorna Düsseldorf, kostnadsfritt och med studiemedel.

Lern Schwedisch, Norwegisch, Dänisch, Finnisch und Deutsch als Fremdsprache bei Internationella Skolorna Düsseldorf in Düsseldorf oder Köln. 

Studieresor o sprakresor.jpg

Språkresa till Tyskland

Hösten 2001 etablerade Internationella Skolorna en filial i Düsseldorf. På uppdrag av skolor i Sverige och Danmark organiserar vi språkresor med aktivitetsprogram samt boende i tysk värdfamilj. Välkommen till Düsseldorf!

Düsseldorf ligger i hjärtat av Europa med Holland, Belgien och Frankrike alldeles runt hörnet. En lång rad multinationella företag har valt att slå sig ned i regionen och staden har en mycket internationell prägel. I Altstadt som sträcker sig ned till Rhen vimlar det av caféer, restauranger och affärer av alla slag. Düsseldorf är en ytterst levande stad som snabbt blir ungdomarnas favorit.  

Oavsett om man är ute efter historia, folkliv, näringsliv eller sport, natur, industrikultur, mode eller konst har Düsseldorf massor att erbjuda. På nära håll befinner sig dessutom spännande utflyktsmål som Mosel med medeltida Burg Eltz, miljonstaden Köln med den gotiska domkyrkan Kölner Dom, Rotweinwanderweg i vackra Ahrtal, industrianläggningen Zeche Zollverein (UNESCO), Bonn med sin intressanta historia osv. Möjligheterna till studiebesök på företag i regionen är obegränsade. För dem som är intresserade av Bundesliga-fotboll, teater eller bio hjälper vi gärna till med biljetter.

Till Düsseldorf åker man billigt och bekvämt med en rad flygbolag som tar dig till flyplatserna i Düsseldorf eller Köln. Kontakta oss så får du veta mer. 

Düsseldorf är den tyska stad jag utan tvekan gillat mest.
— Ida

VILL DU ÅKA PÅ SPRÅKRESA TILL DÜSSELDORF?

Vi tar både emot elever från högstadiet och gymnasiet, både nybörjare och grupper med mycket goda förkunskaper. Be din skola att kontakta oss för prisuppgift och mer information. Vistelsen bekostas av din skola, dvs vi har ingen möjlighet att ta emot enskilda privatpersoner.

 

KONTAKTA OSS

Namn *
Namn
Hur hittade du oss?
Jag vill fortsättningsvis få information om denna eller liknande kurser.

KURSUPPLÄGG

Undervisningen äger rum i centrala Düsseldorf och skräddarsys efter skolans önskemål. Samtliga lärare är tysktalande och har lång erfarenhet av att undervisa skandinaviska ungdomar. Det gör det lätt för dem att uppmärksamma elevernas språkliga problem. Undervisningen är elevcentrerad och kommunikativ och ett viktigt inslag är problembaserat lärande (PBL). Om det önskas kan vi arrangera ett studiebesök på en tysk skola, där eleverna får komma i kontakt med jämnåriga tyska skolungdomar.

 

BOENDE I VÄRDFAMILJ

Eleverna bor under sin vistelse i tyska värdfamiljer med halvpension, ensamma eller tillsammans med en annan elev. Detta är ett utmärkt tillfälle för dem att använda tyskan i vardagsrelaterade situationer. De flesta av våra värdfamiljer har under flera år tagit emot elever från Skandinavien.

Självklart står även andra boendeformer till buds, t ex vandrarhem och pensionat.

Min värdfamilj var väldigt bra och jag kände direkt att de var trevliga, nyfikna och omtänksamma! De hjälpte mig med språket och vi talade bara tyska. Om det var ord som jag inte förstod så förklarade de det på tyska. De hade också förståelse för att min tyska var begränsad i början. Jag kände förtroende för dem och vi kom väldigt bra överens.
— Christopher
Värdfamiljen var underbar! De pratade verkligen med mig så att jag lärde mig tyska. De var jättesnälla, öppna och tänkte på att jag skulle ha det så bra som möjligt och känna mig hemma, vilket jag gjorde.
— Ida

SKOLAN

Internationella Skolorna är en stiftelse inom Folkuniversitetet. Internationella Skolorna Düsseldorf grundades 2001 och är Internationella Skolornas egna skola. Undervisningslokalerna och kontoret befinner sig i centrala Düsseldorf. Runt hörnet ligger den kända shoppinggatan Königsallee och på gångavstånd finns centralstationen, Altstadt (Gamla Stan) samt den vackra strandpromenaden vid Rhen. Skolan erbjuder förutom undervisning i tyska även kurser i de skandinaviska språken. Den administrativa personalen talar svenska och är måna om att ta väl hand om varje deltagare. Vår styrka är att skolan är liten och personlig. Elever och skolans personal får därför bra kontakt med varandra under Düsseldorfvistelsen.

 

Nedan följer ett konkret exempel på hur vi i samspråk med kunden valde att utforma vistelsen för 12 elever från en gymnasieskola med ekonomisk inriktning. Det rörde sig om en ren språkresa och tyngdpunkten lades på elevernas möte med det tyska näringslivet. Inkvarteringen skedde i tyska värdfamiljer med halvpension. Givetvis har vi även spännande upplägg för elever med inriktning mot kultur, media, miljö, teknik etc. 


EXEMPELPROGRAM: SPRÅKRESA MED EKONOMISK INRIKTNING

Lör 13/5

kl 17.45-18.15   

Gruppen anländer till Düsseldorf. Eleverna möter sina värdfamiljer   

 

Sön 14/5

Ledig dag tillsammans med värdfamiljen

 

Mån 15/5

kl 09.00-10.00  

Välkomstträff på våra lokaler i centrala Düsseldorf

kl 10.00-12.30   

Undervisning i tyska

kl 14.00-16.00   

Guidad tur i Düsseldorf 

 

Tis 16/5

kl 09.00-12.30   

Undervisning i tyska 

kl 14.00-16.30   

Studiebesök på Bayer AG i Leverkusen 

 

Ons 17/5

kl 09.00-12.30   

Undervisning i tyska

kl 14.00-17.00                

Organiserad träff med jämnåriga tyska gymnasieungdomar från ett tyskt gymnasium. Biobesök för dem som vill.

Tors 18/5 

Heldagsutflykt till Bonn med guidad tur på Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland. Under eftermiddagen tid att upptäcka Bonn. 

 

Fre 19/5 

kl 09.00-11.00   

Undervisning i tyska

kl 12:00.00-17.30   

Halvdagsutflykt till Köln med stadsvandring och besök av Kölner Dom 

Lör 20/5 

Ledig dag tillsammans med värdfamiljen 

Sön 21/5 

kl 15.00-16.45   

Bundesligamatch i Dortmund för intresserade 

Mån 22/5 

kl 09.00-12.30   

Problembaserat fältarbete (PBL) 

kl 15.00-17.00   

Författarbesök 

 

Tis 23/5 

kl 09.00-12.30   

Undervisning i tyska

kl 15.00-17.00   

Representant från Svenska Handelskammaren berättar om den tyska marknaden samt om handelsutbytet mellan Sverige och Tyskland 

 

Ons 24/5 

kl 09.00-12.30   

Undervisning i tyska

kl 14.00-17.00   

Besök i små grupper på svenska dotterbolag i regionen. Intervjuer med de anställda. 

 

Tors 25/5 

kl 09.00-12.00   

Undervisning i tyska

kl 14.00-16.00   

Guidat besök i kolgruvan Zeche Zollverein (utsedd till världskulturarv av Unesco) i Essen 

kl 16.00-17.30   

Intervjuer i små grupper med före detta anställda i gruvan 

Fre 26/5 

kl 09.00-12.30   

Undervisning i tyska 

kl 15.00-16.30

Teater på Junges Schauspielhaus

 

Lör 27/5 

kl 11.30  Avresa till flygplatsen från Düsseldorf Hauptbahnhof